• hoofdpijn
Ma t/m Vrij 08:00 - 21:00 uur
Za 09:00 - 17:00 uur
Zo 09:00 - 13:00 uur

Bel mij terug

Telefoon:
Niet invullen:
's ochtends   's middags

Fysiotherapie tegen hoofdpijnklachten.

De fysiotherapeut op het gebied van hoofdpijnklachten is een specialist die zich bezighoudt met klachten van verschillende vormen van hoofdpijn, migraine en cervicogene hoofdpijn.

Heeft u genoeg van uw hoofdpijnklachten?

Heeft u veel last van hoofdpijn? Dit kan uw dagelijks leven sterk beperken. Heeft u, zonder succes, al op vele manieren geprobeerd uw hoofdpijn of migraine te verminderen? Misschien kunnen wij u verder helpen. 

Wat zoekt u in een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in hoofdpijnklachten?

Bij Leefstijl Fysiotherapie is er een gediplomeerde hoofdpijnspecialist werkzaam die uw klachten in kaart brengt en diagnosticeert. Tijdens uw eerste bezoek aan de praktijk zal direct duidelijk worden waar uw hoofdpijnklachten vandaan komen. Vaak komen hoofdpijnklachten uit de nek. In samenspraak met u wordt een behandelanalyse gemaakt waarin uw wensen en behoeften centraal staan. Hoofdpijnklachten kunnen als zeer hinderlijk ervaren worden en u in het dagelijks leven beperken. Ons doel is uw hoofdpijnklachten zo snel mogelijk verminderen.

Voor welke klachten?

Migraine
Chronische dagelijkse hoofdpijn
(In)spanningshoofdpijn
Menstruatie hoofdpijn
Whiplash hoofdpijn
Clusterhoofdpijn
Cervicogene hoofdpijn
Bepaalde vormen van duizeligheid

Onze beloftes: vervolgopleiding, preventie, snel resultaat, verlichting, houding, energie, nek, blokkade, doelgericht, verbetering van klachten, zo mogelijk zonder medicatie.


Hoofdpijn Het onderzoek is gericht op de bewegingen van de bovenste drie nekwervels. Waarom de bovenste drie nekwervels? Indien hoofdpijn en/of migraine vanuit de nek komt is het een stoornis vanuit deze wervels.

Betrokkenheid van de top drie segmenten wordt bevestigd wanneer zachte druk of mobilisatie van deze wervels de typische hoofd pijn of symptomen opwekt. De functie van - reproductie en vermindering van uw typische hoofd pijn of klachten - is fundamenteel voor deze manier van aanpak.

De onderzoekstechnieken kunnen bepalen welke van de wervels betrokken zijn. Deze nauwkeurige diagnostiek verbetert aanzienlijk de kans op een succesvol resultaat omdat de behandeling kan worden gericht op de juiste wervels en gewrichten.

De hoofdpijnspecialist neemt het onderzoek en behandelen van de nek in hoofdpijn en migraine klachten naar een ander niveau. Tenslotte worden dezelfde technieken gebruikt als behandeling om de functie van de betrokken wervels te herstellen. De technieken die doelgericht op de juiste nekwervels worden toegepast, worden over het algemeen niet als pijnlijk ervaren.

Hoe weet u of wij u kunnen helpen?

Als uw hoofdpijn of migraine eenzijdig is, of wisselt tussen kanten dan komt de hoofdpijn waarschijnlijk uit de nek. Bijvoorbeeld; Uw hoofdpijn ontstaat de ene keer aan de rechterzijde terwijl het de volgende keer zich aan de linkerzijde van uw hoofd bevindt. Het kan zelfs gedurende een hoofdpijn episode van kant wisselen of zich naar de andere kant verspreiden.

Maar ook bij andere soorten hoofdpijn kan uw nek nog steeds betrokken zijn. Andere kenmerken zijn: Als uw hoofdpijn of migraine begint in uw nek of schouder en/of gepaard gaat met stijfheid/pijn/gevoeligheid van de nek dan is uw nek mogelijk de reden voor uw hoofdpijn of migraine.

Het is duidelijk dat uw hoofdpijn of migraine wordt veroorzaakt door uw nek als de hoofdpijn door aanhoudende posities zoals autorijden of langdurig computer werk toeneemt.

Als uw hoofdpijn of migraine het gevolg is van een hoofd- of nektrauma is het wenselijk eerst uw arts te raadplegen. 

Voor meer informatie kunt u naar de website van Dean Watson:
www.watsonheadache.comTwitter Linkdin

Leefstijl Fysiotherapie & Training
Cruquiuskade 125-127
1018 AM Amsterdam
020 3709 709
info@leefstijlfysio.nl

Twitter nieuws

Zondag 20 mei en maandag 21 mei, de pinksterdagen is Leefstijl Fysiotherapie & Training gesloten. Wij wensen iedere? https://t.co/ckqid41rqt
184 dagen geleden
Leefstijl Fysiotherapie organiseert gratis #inloopspreekuur vanaf woensdag 11 april van 18:30 uur tot 19:30 uur.
219 dagen geleden
Leefstijl Fysiotherapie is gesloten op de nationale feestdagen.
225 dagen geleden