• Start
Ma t/m Vrij 08:00 - 21:00 uur
Za 09:00 - 17:00 uur
Zo 09:00 - 13:00 uur

Bel mij terug

Telefoon:
Niet invullen:
's ochtends   's middags


Manuele therapie

De manueel therapeut is een specialist op het gebied van gewrichtspijn en rugpijn.

Wat kunt u van een manueel therapeut verwachten?

Bij Leefstijl Fysiotherapie & Training is een ervaren gediplomeerde manueel therapeut werkzaam die uw klachten diagnosticeert en in kaart brengt. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en beweging te verbeteren. De manueel therapeut past specifieke technieken toe gericht op de gewrichten waarvan de effecten vaak direct merkbaar zijn. U ervaart een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn. In samenspraak met u wordt een behandelanalyse gemaakt waarin uw wensen en behoeften centraal staan.

Heeft u stijve gewrichten, uitstralingsklachten in armen en/of benen, een hernia? Uiteraard wilt u snel en effectief behandeld worden.
Onderneemt u geen actie, kunnen de klachten zeer hinderlijk worden en u in uw dagelijks leven beperken.

Voor welke klachten?

Nek- rug- en schouderklachten met uitstraling in de vingers
scoliose
Rugklachten: hoog in de rug, met rib- en borstpijn
Lage rugklachten
Bepaalde vormen van duizeligheid
Kaakklachten eventueel in combinatie met nekklachten
Hoofdpijnklachten

Onze beloftes: vervolgopleiding "Master", preventie, snel resultaat, bewegelijkheid, pijn dempend, houding, nek, rug, blokkade, doelgericht.
Wat is manuele therapie? De manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een opleiding manuele therapie heeft gevolgd van 4 jaar. De manueel therapeut draagt zorg voor preventie, advisering en behandeling van patiënten met gewrichtsklachten. Houding- en bewegingsadviezen worden gegeven om dit resultaat te behouden.

De manueel therapeut stelt u bij de eerste afspraak enkele specifieke vragen met als doel uw klachten zo nauwkeurig mogelijk in kaart te brengen. Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek waarbij houding en beweging wordt geanalyseerd en onderzocht. Door de onderzoeksgegevens in kaart te brengen kan er een diagnose en een behandeltraject worden gestart.

Tijdens de behandeling zal door specifieke bewegingen van de lichaamsdelen de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot. Meestal is zacht trekken aan of duwen tegen de lichaamsdelen voldoende. Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met een gedoseerde impulstechniek. De gewrichten worden dan wat sneller bewogen.

De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het in het algemeen niet pijnlijk. Voor welke klachten? Veel klachten die veroorzaakt worden door stoornissen in de gewrichten kunnen door de manueel therapeut positief beïnvloed worden. Hoofd- en nekpijn met een stijve pijnlijke wervelkolom, nek en schouderklachten die kunnen uitstralen in de armen, rugklachten hoog in de rug met rib of borstpijn, lage rug klachten die kunnen uitstralen in bil of been, bepaalde vormen van duizeligheid en hoofdpijn.  

Voor meer informatie kunt u naar de website van de Nederlandse Vereniging van Manuele therapie: www.nvmt.nl

Twitter Linkdin

Leefstijl Fysiotherapie & Training
Cruquiuskade 125-127
1018 AM Amsterdam
020 3709 709
info@leefstijlfysio.nl

Twitter nieuws

Zondag 20 mei en maandag 21 mei, de pinksterdagen is Leefstijl Fysiotherapie & Training gesloten. Wij wensen iedere? https://t.co/ckqid41rqt
184 dagen geleden
Leefstijl Fysiotherapie organiseert gratis #inloopspreekuur vanaf woensdag 11 april van 18:30 uur tot 19:30 uur.
219 dagen geleden
Leefstijl Fysiotherapie is gesloten op de nationale feestdagen.
225 dagen geleden