• Start
Ma t/m Vrij 08:00 - 21:00 uur
Za 09:00 - 17:00 uur
Zo 09:00 - 13:00 uur

Bel mij terug

Telefoon:
Niet invullen:
's ochtends   's middags

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut is een specialist op het gebied van sportblessures, energiesystemen en trainingsmethodes. Met energiesystemen wordt bedoeld: de systemen die de benodigde energie leveren voor de specifieke sport beoefening.

Wat kunt u van de sportfysiotherapeut verwachten?

Bij Leefstijl Fysiotherapie & Training is er een gediplomeerde sportfysiotherapeut werkzaam die uw klachten diagnosticeert, u kan begeleiden bij het revalideren en trainen. Tevens kan de sportfysiotherapeut u advies geven op sport specifiek niveau voor alle soorten sport. Verder wordt er in samenspraak met u een sport specifieke bewegingsanalyse gemaakt. Hierbij wordt in gegaan op de wensen en behoefte van de sporter.

Voor welke klachten?

Acute sport blessure
Non acute sport blessure
Pre operatief: uitleg over uw aankomende operatie en voorbereidende training met als doel hiervoor fit te zijn.
Post operatief: advies en ondersteunende begeleiding na uw operatie met als doel sneller herstel.

Onze beloftes: vervolgopleiding, preventie, energie, timing, sport specifieke training, mentale weerbaarheid, sport specifieke vaardigheden.
Wat is de Rehaboom? De sportfysiotherapeut draagt zorg voor preventie, advisering en behandeling van patiënten met sportgerelateerde aandoeningen in verschillende leeftijdscategorieën en met enkelvoudige, meervoudige of complexe gezondheidsproblematiek. Hij richt zich daarbij op het dagelijks functioneren van de sportende patiënt in al zijn facetten en in het bijzonder de sportparticipatie. Daarbij draagt hij bij aan het geheel van activiteiten dat nodig is om de onderliggende oorzaak van de problematiek gunstig te beïnvloeden en er voor te zorgen dat de sporter in de best mogelijke fysieke, psychische en sociale conditie verkeert. Dit alles is er op gericht om de sporter op het gewenste en hoogst mogelijke niveau van sportuitoefening terug te laten keren.

De sportfysiotherapeut maakt gebruik van de Rehaboom: Het revalidatiemodel ?€?de Rehaboom?€? is een praktisch hulpmiddel bij geprotocolleerde training binnen de revalidatie. Stap voor stap worden de 5 grondmotorische eigenschappen uitgewerkt in relatie tot alle grondvormen van bewegen. Deze grondmotorische vaardigheden zijn: coördinatie, lenigheid, snelheid, kracht en uithoudingsvermogen. Uitgangspunt is de trainingsleer zoals die de laatste jaren in de topsport wordt toegepast; door het trainen van belasting en belastbaarheid wordt herstel en prestatietoename gegarandeerd.

De Rehaboom met bijbehorende analyse en praktijkprotocollen biedt veiligheid binnen de revalidatie en geeft de patiënten of geblesseerde sporters hun vorm terug. Sommige sporters komen in betere vorm terug dan voor de revalidatie vanwege de intensieve begeleiding. Dit revalidatiemodel wordt toegepast binnen diverse Nederlandse opleidingen Sportfysiotherapie. Voor meer informatie zie ook de beroepsvereniging voor sportfysiotherapeuten: www.nvfs.nl

Twitter Linkdin

Leefstijl Fysiotherapie & Training
Cruquiuskade 125-127
1018 AM Amsterdam
020 3709 709
info@leefstijlfysio.nl

Twitter nieuws

Zondag 20 mei en maandag 21 mei, de pinksterdagen is Leefstijl Fysiotherapie & Training gesloten. Wij wensen iedere? https://t.co/ckqid41rqt
184 dagen geleden
Leefstijl Fysiotherapie organiseert gratis #inloopspreekuur vanaf woensdag 11 april van 18:30 uur tot 19:30 uur.
219 dagen geleden
Leefstijl Fysiotherapie is gesloten op de nationale feestdagen.
225 dagen geleden